HamiltonJet Hallintalaitteet

HamiltonJet blue ARROW – Sähköinen hallintajärjestelmä

Voidakseen hyödyntää kaikki vesijettien edut on Hamilton Jet kehittänyt ainutlaatuisen hallintajärjestelmän blue ARROW, joka ohjaa moottoria ja koko voimansiirtojärjestelmää (tuttua tietokoneesta olevaa) hiirtä käyttäen. Järjestelmä luo voittamattomat turvallisuus ja hallinta edellytykset aluksen ohjailuun.

blue ARROW tulee standardi toimituksena mikä sisältää aina ruoriyksikko, kahva sekä Mouseboat. Tämän lisäksi tulee kaikki laiteisto mikä on tarpeen vaihteen-, jetti- ja moottorihallintaan.

BlueArrow on saataville kaikkiin HJ-sarjan jetteihin sekä HJX ja HTX jettiin.

HamiltonJet JETanchor – Paikallapito järjestelmä

JETanchor paikallapito järjestelmä on lisäosa AVX ja blueArrow ohjausjärjestelmiin. JETanchorissa on kolmea paikallapitomoodia.

  • Station Keeping – Paikallapito
    • Pitää venettä automaattisesti paikallaan.
  • Virtual Anchor – Virtuaali ankkuri
    • GPS määrittää virtuaali ankuripisteen, minkä ympäri vene liikkuu ja löytää mieluisin paikka tuuli- ja virtausolosuhteiden perusteella.
  • Precision Manoeuvring – Tarkkuusohjaus
    • Auttaa liikkumaan venettä tarkasti yhdellä kädellä. Järjestelmä käyttää GPS ja paikallapito järjestelmää, jota vene liikkuu ainoastaan sinne mihin halutaan.

AVX (Advanced Vessel Control) – Vaativien veneiden hallintajärjestelmä

AVX – hallintajärjestelmä on käytössä silloin kun blue Arrow hallintajärjestelmä ei enää riitä. AVX on modulaarinen ohjausjärjestelmä missä on mahdollista lisätä tai poistaa ominaisuuksia helposti.

AVX on erittäinen luotettava ja sisältää monta varajärjestelmiä jolla järjestelmä pidetään toiminnassa. Tämän lisäksi AVX:lla on DNV-GL tyyppiluokitusta sekä sisältää XCI (External Control Interface) ulkoinen hallinta rajapinta, jolla ulkoiset järjestelmä voivat antaa käskyjä hallintajärjestelmälle (esimerkksi radio-ohjaus, DP-järjestelmät tai autonomiset järjestelmät).

Kaikki ohjauslaitteet ovat IP67 hyväksyttyjä ja kaikki liittimet ovat saatavissa MIL-luokan mukaan.

AVX on saatavilla kaikkiin jetteihin.

JetFighter – Paloveneiden palopumppujen hallintajärjestelmä

JETfighter on lisä-osa AVX ja MECS järjestelmälle jolla on mahdollista yhdistää sekä jettienhallinta ja palopumppujen hallinta. Järjestelmä sallii palopumppujen ja vesijettien asentaminen samoihin päämoottoreihin ja säättää moottoreiden nopeus niin että palopumput tuottaa oikeaa määrää vettä ja veneen ohjattavuus säilyy.

JetLink – Rajapintajärjestelmä Autonomisiin ja ulkoisiin järjestelmiin

Jetlink on HamiltonJetin rajapintajärjestelmä autonomisiin (USV – Unmanned Surface Vessel) ja ulkoisiin järjestelmiin. Järjestelmä on erittäin turvallinen ja käytössä ympäri maailmaa. Järjestelmän tarkoitus on helpottaa vesijettien hallintaa jotta ulkoinen järjestelmän ei tarvitse antaa kuin yksinkertaisia käskyjä.